Úgy dobta el az idős nőtől elrabolt táskát a lúzer rabló Debrecenben, hogy volt benne hárommillió forint

2021. február 17. – 09:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerősen hét év fegyházbüntetésre és hét év közügyekről eltiltásra ítélte a másodfokú bíróságként eljáró Debreceni Törvényszék azt a különös visszaesőnek minősülő 27 éves férfit, aki 2020. augusztus 21-én kirabolt egy 81 éves asszonyt Debrecenben, a Petőfi téren. A másodfokú bíróság a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és súlyos testi sértés miatt indult büntetőeljárásban a Debreceni Járásbíróság 2020. október 15-én meghozott ítéletét kisebb módosításokkal helybenhagyta – írja közleményében a Debreceni Törvényszék.

A berekböszörményi férfi Debrecenben, a Petőfi téri aluljáróban először csak elhaladt az idős nő mellett, ám amikor meglátta a táskáját, visszafordult, hogy megszerezze azt. A nő védte a táskáját, egyikük sem engedte el azt, végül a nő a táskába kapaszkodva a földre esett, így a férfi a földön húzta a táskába kapaszkodó nőt, aki az esésből következő vállfájdalom miatt elengedte a táskát.

A férfi a táskával, benne a közel 3 millió forint készpénzzel és egyéb értékekkel együtt elmenekült a helyszínről. Menekülés közben ugyan belenézett a táskába, ám a nagy sietség közben nem látott benne semmit, ezért a helyszíntől kb. 10 méterre eldobta azt. Pedig a pénzt ott volt – újságpapírba csomagolva.

Az asszony a támadás következtében súlyos sérülést szenvedett, anyagi kára azonban nem keletkezett, mivel a rendőrök megtalálták a pénzt. A rendőrök a férfit rövid időn belül azonosították, másnap hajnalban pedig Debrecenben, a Petőfi téren elfogták.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!