Balog Zoltán: Meg kellett tisztulni mindattól, amit elrontott az emberen a miniszterség

2021. február 17. – 17:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Balog Zoltán, a Magyar Református Egyház Zsinatának szerdán megválasztott lelkészi elnöke az MTI-nek azt mondta, hogy sok ügyben „szembe fogunk menni az árral”, ehhez pedig bátorság kell. Balog egyébként idén január vége óta a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki egyházkerületének püspöke is.

Balog szerint világméretű ideológiai küzdelem zajlik, és ebben a küzdelemben a globalista ideológia először csak kigúnyolja, majd semmibe veszi a keresztény hitet, aztán megszégyeníti a hit képviselőit, a végén pedig – ahogy a világban sok helyen – fizikai értelemben is üldözni kezdik őket.

„Nem szabad elveszíteni a bátorságunkat”, nemet kell mondani a keresztényellenes ideológiákra és arra is, amikor a korszellem nevében meg akarják hamisítani a kereszténységet – jelentette ki a lelkész.

Balog Zoltán – aki 2012-től hat éven keresztül volt az emberi erőforrások minisztere – azt is elmondta: a kétféle vezetői szolgálat között nem véletlenül telt el három év. Úgy fogalmazott: „erre a szent a szolgálatra fel kellett készülni”. „Egyrészt meg kellett tisztulni mindattól, amit elrontott az emberen a közélet, a miniszterség, másrészt meg kellett találni” az újfajta szolgálat erőforrásait.

A kétféle munka közötti alapvető különbségnek nevezte, hogy az egyházban az ember a legfontosabb, a jogi, az anyagi, a gazdasági és egyéb szempontok másodlagosak. „A lélektől közelítünk az anyaghoz, míg a politikában sajnos ez sokszor elkerülhetetlen módon fordítva van” – mondta.

Ugyanakkor fontos közös pontnak nevezte, hogy mind a két helyen „ugyanaz a főnök”, az „életünk ura és teremtője”. Az ember a közélet világában is akkor tud igazán szabad lenni, ha ezt sohasem felejti el – tette hozzá Balog Zoltán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!