Felfüggesztett börtönt kapott a rendőr, aki bántalmazta élettársát

2021. február 16. – 13:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerősen egy év és nyolc hónap, három évre felfüggesztett börtönre ítélte a Nyírbátori Járásbíróság azt a rendőrt, aki bántalmazta és fenyegette élettársát – tájékoztatta a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kedden az MTI-t.

A rendőr ellen könnyű testi sértés, személyi szabadság megsértése és kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat. Az ügyről korábban azt közölték, hogy a törzsőrmester tavaly áprilisban szabolcsi lakóhelyén összeveszett élettársával, akit bántalmazott: a haját húzta és erősen megragadta a nyakát.

A sértett később tanúvallomásában elmondta, hogy élettársa már korábban is többször bántalmazta, majd rá akarta venni, hogy vonja vissza a feljelentését. Emiatt többször felhívta telefonon a sértettet, és szülei jelenlétében azzal fenyegette meg, hogy vérfürdőt rendez, ha az ellene indult büntetőeljárás miatt megszüntetik a szolgálati jogviszonyát.

A vádlott azt is felajánlotta a sértettnek, hogy ha a feljelentés visszavonása után hamis vád bűncselekménye miatt pénzbüntetésre ítélnék, azt majd ő kifizeti – közölték. A Nyírbátori Járásbíróságon kedden tartott előkészítő ülésen a vádlott beismerte a bűncselekmények elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság a beismerést elfogadta, és a vádlottat – az ügyész indítványával egyezően – egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette, katonai büntetésként pedig lefokozta, amivel a férfi elveszítette munkáját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!