Egyenesen a győri Audi-gyárba csempészett egy kamion három afgánt

2021. február 16. – 16:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szokatlan rakománnyal gördült be egy külföldről érkező kamion a győri Audi-gyár egyik csarnokába: három afgán állampolgár bújt elő a rakteréből – írja a Kisalföld.

A lapnak az Audi kommunikációs vezetője megerősítette a történteket, és hozzátette, hogy értesítették a rendőröket. Ők ki is érkeztek, és megállapították, hogy a három potyautas román regisztrációs kártyával rendelkezett, de a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A három afgánt előbb előállították a megyei rendőr-főkapitányságon, majd a meghallgatásuk után visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – közölte a lappal a rendőrség.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass