Hivatali visszaélés gyanújával indult nyomozás a Red Bull Air Race miatt

2021. február 10. – 23:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újranyitották a Red Bull Air Race aktáját, és hivatali visszaélés gyanúja miatt nyomozás indult, írja a Facebookon az I. kerület alpolgármestere, Gelencsér Ferenc.

„Az I. kerületi Önkormányzat 2015-2018 között engedélyt adott a kerület közterületeinek kiterjedt használatához a Red Bull Air Race programjainak megszervezéséhez. Egész pontosan 29212 négyzetméter közterületről beszélünk, amelynek díjszabásáról Nagy Gábor Tamás polgármester döntött.”

-kezdi Facebook-posztját Gelencsér. Ahogy írja, a díj az évek során 1 019 175-ről 1 112 977 forintra emelkedett, azaz átlagosan 38 forint/négyzetméteres áron adta ki a közterületeket a kerület. Gelencsér az ügyben feljelentést tett hűtlen kezelés miatt, ezt azonban elsőre visszautasították.

Ahogy azt írja, fellebbezésük után az aktát újranyitották, immáron hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt. Az önkormányzat új vezetése 2020 májusában jelentette fel az előző vezetést, miután számításaik szerint utóbbi 135 millió forinttal károsította meg a Budavári Önkormányzatot 2015 és 2018 között.

A feljelentés szerint a kerület korábbi vezetése, a fideszes Nagy Gábor Tamás vezette önkormányzat 135 millió forint közterület-használati díjat engedett el. Magánrendezvényként engedélyezték a Red Bullt Air Race-t, mégis 90 százalékos közterület-használati kedvezményt biztosítottak számára azzal, hogy az közcélú rendezvény.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!