Emmi: Péntektől a szociális intézményeknek is be kell fogadniuk a hajléktalanokat

2021. február 10. – 13:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A várható rendkívüli hideg időre tekintettel vörös kód jelzés lép életbe péntek délelőtt tíz órától, és ennek megfelelően adott esetben fogadniuk kell a hajléktalan embereket a nem a számukra fenntartott bentlakásos szociális intézményeknek is – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten. Fülöp Attila közölte, a vörös kód jelzés várhatóan jövő szerda délig lesz érvényben.

A legfontosabb feladata továbbra is a hajléktalanellátó rendszernek van. A hajléktalanszállókon, a nappali melegedőkben van hely – mondta az államtitkár, hangsúlyozva, senkinek nem kell az utcán aludnia.

Mint megírtuk, markáns lehűlés érkezik szerda este. Az OMSZ legfrissebb előrejelzése szerint csütörtök hajnalban akár mínusz 9 fok is lehet, és napközben sem lesz melegebb 5 foknál. Majd péntek hajnalban mínusz 20 – mínusz 8 fokig süllyed a hőmérséklet, és napközben sem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet, mínusz 9 – mínusz 1 fok várható. Ez alapján kérdéses, hogy miért nem csütörtöktől rendelik el a vörös kódot, hiszen pont péntek hajnalban lehet a leghidegebb.

Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere a Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy mit tehetünk, ha az utcán fekvő, segítségre szoruló hajléktalant látunk:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!