Egy banki ügyintéző segítségével 62 millió forintot emeltek le egy nő számlájáról

2021. február 10. – 10:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Belső banki kapcsolattal rendelkező bűnszövetséget számoltak fel a budapesti gazdasági nyomozók, írja a Police.hu. A gyanú szerint bankszámlákat csapoltak meg, és csalással szereztek hiteleket, ezzel több mint nyolcvanmillió forintos kárt okoztak.

Több mint fél évig nyomoztak az ügyben, mire eljutottak a csapathoz, összesen tíz embert vettek őrizetbe. Köztük volt egy banki ügyintéző, V. Gergő is, aki segített hozzáférni egy nő számlájához, amiről 62 millió forintot utaltak át egy stróman számlájára. A pénz végül egy párhoz, B. Sándorhoz és K. Györgynéhez került. A strómanokat két férfi (H. János és F. László) szervezte be.

Hasonló módszerrel, V. Gergő segítségével négy alkalommal vettek fel 18 millió forintnyi hitelt az egyik fővárosi banknál.

A nyomozók 54 millió forintot és egymillió forint értékű ékszert találtak a csaló párnál, egy ingatlant is zár alá vettek, így a kár egy része megtérült. Az ügy további részleteit a rendőrség honlapján lehet elolvasni, ahol egy videót is közzétettek>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!