Másfél évig tartott fogva egy fűtetlen, apró bódéban egy 71 éves francia nőt egy magyar házaspár Siófoknál

2021. február 4. – 08:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség egy 42 éves férfival és 41 éves feleségével szemben, akik másfél évig tartottak bezárva egy idős, francia asszonyt egy Siófok közelében található zártkerti ingatlanon, egy fűtetlen, mindössze 6 négyzetméteres bódéban, amit korábban disznóólnak és szerszámoskamrának is használtak.

A közlemény szerint az egész úgy kezdődött, hogy a büntetett előéletű házaspár a 71 éves, Siófokon élő francia nő bizalmába férkőzött, ő ezért idővel a családjaként tekintett rájuk. Ezt kihasználva előbb beköltöztek az asszony lakásába, majd rávették arra, hogy haszonélvezeti jogának fenntartása mellett az ingatlant ajándékozza oda kiskorú gyereküknek. Ezután 2017-ben, a lakás felújítására hivatkozva a nőt átköltöztették egy siófok környéki ingatlanba, ahol azonban az idős asszony konfliktusba került az ott vele együtt lakó férfival. Habár a nő kérte, hogy engedjék vissza az otthonába, a házaspár ennek nem tett eleget, ehelyett átvitték egy zártkerti ingatlanra, ahol egy korábban disznóólnak használt bódéba zárták, ami kívülről rácsokkal volt felszerelve.

Fotó: Somogy Megyei Főügyészség
Fotó: Somogy Megyei Főügyészség

A nőnek itt méltatlan körülmények között kellett élnie: a szigetelés nélküli építményben ágyat, asztalt, éjjeli lámpát és rádiót biztosítottak ugyan neki, de fűtési, tisztálkodási, mosási, illetve takarítási lehetősége nem volt. A házaspár naponta egyszer megjelent az ingatlanon, ahová ételt, vizet és alkoholt vittek a nőnek. Időnként megengedték neki, hogy felügyelet mellett sétáljon a területen. Az asszony, mivel helyzetét kilátástalannak ítélte meg, ezért nem próbált megszökni, viszont amikor a házaspár távol volt, többször is német nyelven próbált segítséget kérni, de a terület lakatlansága miatt ezt nem hallotta senki.

2018 márciusában az asszony távolléte feltűnt a siófoki szomszédainak, ezért a rendőrök is keresni kezdték őt. Erről a házaspár is tudomást szerzett, ezért az asszonyt Siófokra szállították, majd bejelentést tettek arról, hogy hazaérkezett. Miután a rendőri ellenőrzés ezt igazolva látta, a nőt visszaszállították a zártkerti ingatlanon lévő bódéba. A siófoki rendőrök végül 2019 szeptemberében egy bejelentés alapján megjelentek az ingatlanon, ahol felfigyeltek az elhaló hangon segítséget kérő asszonyra, akit kiszabadítottak.

Az ügyészség a házaspárral szemben 4 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztést és 5 év közügyektől eltiltást kért arra az esetre, ha beismerik a bűncselekményeket, valamint kérte a vádlottakkal szemben korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztések végrehajtását is.

Fotó: Somogy Megyei Főügyészség
Fotó: Somogy Megyei Főügyészség

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!