Milliókkal támogatta a kormány az egyik melegellenes, magát kereszténynek nevező online portált

2021. február 3. – 13:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Többmilliós támogatást kap a kormánytól a kormányközeli oldalak által is gyakran szemlézett, magát kereszténynek tartó vasarnap.hu nevű oldal, írja a 444.

Ahogy a cikk írja, a vasarnap.hu nevű oldalt az elmúlt időkben gyakran szemlézték a kormányközeli oldalak, illetve az MTI is. A magát kereszténynek tituláló oldal cikkei között a családon belüli erőszakból csinált paródiát, ezt később törölték. Nem úgy, mint a „Milyen jövő elé néz a ”kétapukás„ kisfiú?” című cikküket, melyben a véleménycikk szerzője szerint az azonos neműek gyermeknevelése „átlépi a vörös vonalat”, „elmebajnak” titulálja azt.

Az oldal küldetése saját bevallása szerint a fiatalok megszólítása, a kereszténység, azon belül a keresztény könnyűzene népszerűsítése. A kiadó a Kovács K. Zoltán Alapítvány, melyet a KDNP pártalapítványa, a Barankovics István Alapítvány egyik alapítójáról neveztek el. A szervezetet dr. Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke képviseli, az alapítvány (melynek fő tevékenysége a vasarnap.hu kiadása)

2018-ban 276 ezer forintból, 2019-ben már közel 37 millió forintból gazdálkodott, a támogatást a Miniszterelnökség, a KDNP pártalapítványa és a Bethlen Gábor Alapkezelő nyújtotta, főként működési feladatokra.

A Miniszterelnökség az üldözött keresztényekkel kapcsolatos kommunikáció elősegítésére nyújtott a 21 és fél milliós támogatást. A Kovács K. Zoltán Alapítvány az Emmitől 100 millió forintot kapott egy évre, hogy támogassák a keresztény könnyűzenei képzést, illetve népszerűsítsék azt.

A lap főszerkesztője 2019-ben Vágvölgyi Gergely lett (ő korábban az S4C.news nevű lapot vitte, amely a melegeket leprásokhoz hasonlította). Főszerkesztősége óta a lap kritizálta például Lázár Ervin „nem eléggé fekete-fehér történetét” a hétfejű tündérről, illetve a fekete Lego-figurák létezését is kérdőre vonta. Az elmúlt években a vasarnap.hu-ra költözött az S4C.news rovatként, illetve a tízmilliós állami támogatást kapó Családháló Alapítvány is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!