Szijjártó szerint fontos, hogy a mi polgári hírszerzésünk legyen a régió legerősebbje

2021. február 3. – 12:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A cél az, hogy a magyar beruházásösztönzéssel foglalkozó ügynökséghez hasonlóan a magyar polgári hírszerzés is a legerősebb legyen a térségben – nyilatkozta Szijjártó Péter az MTI-nek.

A külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülése után azt mondta, hogy az ehhez szükséges fejlesztések részben már folyamatban vannak, részben pedig hamarosan megszületnek a róluk szóló döntések. Erre szerinte azért van szükség, mert a járvány felgyorsította a globális változásokat; új világrend jött létre, amely az államok, nemzetek és kormányok újabb típusú versenyét hozta el, nem elsősorban a politika, hanem sokkal inkább a gazdaság területén.

Szijjártó értékelése alapján a magyar külgazdasági erőfeszítésekben nagy segítséget jelent, hogy nagy, integrált, egységes külügyi irányítás működik, amelyhez a polgári hírszerzés is tartozik.

A külgazdasági és külügyminiszter tavaly december 9-én az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtti éves meghallgatásán a felügyelete alá tartozó Információs Hivatal kapcsán beszámolt az ottani eszközbeszerzésekről és arról, hogy két központot is létrehoztak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!