Visszavonná az SZFE kancellárjának józsefvárosi kitüntetését Pikó András

2021. február 3. – 21:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Előterjesztést nyújtott be Pikó András, Józsefváros polgármestere, hogy a kerület visszavonja Szarka Gábor kitüntetését – erről Facebook-oldalán számolt be a polgármester. A kerületben működő Színház- és Filmművészeti Egyetem ősszel kinevezett kancellárja tíz éve kapta meg a „Józsefvárosi Becsületkereszt” elnevezésű kitüntetést a Nemzeti Közszolgálati Egyetem józsefvárosi létrejöttében játszott elévülhetetlen érdemei miatt.

Pikó azzal indokolja a tüntetés visszavonását, hogy Szarka a kancellári kinevezés elfogadásával és a modellváltás levezénylésével kulcsszerepet vállalt az SZFE autonómiájának felszámolásában, a tiltakozó hallgatók jogainak korlátozásában és fenyegetésében, majd pedig az intézmény különböző helyszínekre való széttelepítésében. Pikó szerint az SZFE szétverésével „egy több évtizedes, művészgenerációkat összekötő alkotóműhelyt és egy Józsefváros számára pótolhatatlan játszóhelyet”, az Ódry Színpadot is felszámolták.

„Ebben a rombolásban elévülhetetlen érdemei miatt, álláspontom szerint, dr. Szarka Gábor a ”Józsefvárosi Becsületkereszt„ kitüntetésre érdemtelenné vált.”

Pikó javaslatát a járványügyi veszélyhelyzet feloldását követő első rendes ülésén vitatja meg a józsefvárosi képviselő-testület

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!