Pizzásdobozokra kerülnek az örökbefogadásra váró kutyák képei

2021. február 3. – 10:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Napi több ezer pizzásdobozra kerül gazdát kereső állatok fotója egy új, az örökbefogadásra ösztönző akció keretében.

„Magyarországon rengeteg kóbor állat rója az utcákat és sokukat azért nem tudják megmenteni az állatvédők, mert kis túlzással mindenki telt házzal üzemel.”

– írja a Pizzakutya elnevezésű akció közleménye. Hozzáteszik, számos állat akár több évig is vár arra, hogy gazdára leljen, ezért kerestek új fórumot arra, hogy a segítségre szoruló állatokra felhívják a figyelmet. Az akció a Pizza King és a WebGarden Kft. közös projektje.

A pizzásdobozokon egy matrica látható majd, illetve mellette egy QR-kód. A QR-kód a Pizzakutya oldalára viszi a látogatót, ahol a leendő gazdák érdeklődhetnek az örökbefogadásra váró, chippel és oltással ellátott kutyák iránt. A kutyák az Egyesített Vészhelyzeti Állatvédelmi Rendszerhez (EVÁR) tartozó állatmentő szervezetek mentettjei.

A projekt első tapasztalatai alapján később macskákat és más gazdikereső állatokat is terveznek hirdetni.

Szerdán Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely is felhívta a figyelmet arra, hogy nagyon sok kutya vár gazdára menhelyeken. Kiemelte, a „híresztelésekkel ellentétben nincs altatás helyhiány miatt” és azt is, hogy szeretnék

„pótolni a Főváros régi mulasztását azzal, hogy egy ember- és kutyabarát ebrendészeti telepet hozzunk létre, ahol a kutyákkal való ismerkedéshez, az örökbeadáshoz is jobb körülményeket tudunk biztosítani.”

Hangsúlyozta, az örökbefogadás népszerűsítése rendkívül fontos.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!