Hiller szerint a felkészülés sem volt hagyományos, így az érettségi sem lehet az, tehát maradjon el a szóbeli része

2021. február 3. – 08:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A tervek szerint május harmadikán kezdődnek idén az érettségik, holnaphoz három hónapra. Ezért a politikai döntéshozónak érteni és tudnia kell, hogy a kiszámíthatóság és a biztonság közösségét kell a döntésébe minél előbb meghozni. Bárki van kormányon, 18-19 éves fiatalembereket lásson (…), durván félmillió embert, aki közvetlenül érintett a pedagógusokkal együtt (…)” – fogalmazott az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedden este Hiller István, az MSZP országgyűlési képviselője.

Az egykori oktatási és kulturális miniszter kifejtette, hogy természetesen az érettségikre vonatkozóan a virológusok iránymutatása az elsődleges, ám van emellett más, pszichológiai szempont is, amit érdemes lenne figyelembe vennie a kormánynak, tudniillik a középiskolások a járványhelyzet miatt „az elmúlt három félévben egyetlen félévet sem töltöttek hagyományos értelemben az iskolapadokban. Többségében otthonról szerezték meg a tudást” – magyarázta.

Tehát, mivel már a felkészülés sem volt hagyományos, ráadásul az eleve stresszel járó érettségit csak fokozza a koronavírus miatti bizonytalanság, azt javasolja az MSZP-vel együtt: idén is maradjanak el a szóbeli érettségik. Azt kéri egyúttal, hogy a kormány erről most, ne pedig később döntsön.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!