Színes az ország, akad, ahol tizenöt fok is van, de holnap már jön is a tél

2021. január 30. – 13:50

Másolás

Vágólapra másolva

Kék, zöld, sárga, narancs és piros színek díszítik az Időkép hőtérképét annak megfelelően, hogy hol milyen magas a hőmérséklet Magyarországon, és a mai egészen vegyes-színes lett: a déli régiókban helyenként piros, ott már egészen tavaszias az idő, Szekszárdon például a 15 fokot is eléri, míg Budapest környékén inkább narancssárga a 11-13 fokkal.

A leghidegebb a Kékestetőn van, valamivel kevesebb mint egy fok a hőmérséklet ott, míg az ország keleti felében a 8-9 fok körül mozog a hőmérséklet.

Az Időkép azt írja, hogy január utolsó hétvéjén összetett időjárási helyzet várható, mert Magyarország délre található enyhe és az északabbra felhalmozódott hideg, sarkvidéki levegő ütközőzónájába kerül, és szombaton többnyire enyhe idő várható, északon, északkeleten némi záporral.

Aztán este jön a hidegfront, nyugat felől csapadék érkezik, eleinte esővel, majd észak felől többfelé havas esővel, havazással. Aztán jön egy mediterrán ciklon is, a front mögött szombat estétől látványos lehűlés érkezik, így vasárnap már csak mínusz 2, plusz 3 fokos maximumra lehet számítani. Vasűrnap napközben többfelé lehet havazás, de leginkább délnyugaton kell csapadékra számítani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!