Egyik nap még köztiszteletben állt, a másikon lecsukták a szegedi képviselőt

2021. január 29. – 11:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

184 nap után szabadult a börtönből Joób Márton, akit bűnszervezetben elkövetett 250 millió forintos költségvetési csalással gyanúsítanak. A háromszoros világbajnok kenus házi őrizetben van, nyomkövetőt visel, amit meg is mutatott a Blikknek.

Soha nem felejti azt a döbbenetet, amikor a szegedi Csillag börtönben becsukódott mögötte a zárkaajtó. Mindennap, órákon át a betonra görnyedve imádkozott és énekelt Istenhez – mondta a lapnak.

20 kilót fogyott a fogva tartása alatt, napi 10 kilométert futott, a felesége hetente több levelet írt neki. 11 gyereket nevel, gyerekei is így tartották vele a kapcsolatot. A hatóságokkal együttműködik, részben felelősnek tartja magát, a pénz egy jelentős részét már vissza is fizette. Tisztességes hívő embernek tartja magát, nem bűnözőnek.

Joób Márton – Fotó: Facebook/Joób Family
Joób Márton – Fotó: Facebook/Joób Family

„Nehéz elfogadni, hogy egyik pillanatban még a város köztiszteletben álló politikusa vagyok, a másikban pedig zárkában találom magam” – nyilatkozott a Blikknek.

A szegedi Fidesz pénteki álláspontja szerint nem maradhat a városi közgyűlés tagja, le kell mondania képviselői posztjáról. Az összefogás Szegedet képviselő Joób Márton már tavaly októberben lemondott család-, szociális és sportért felelős tanácsnoki tisztségéről és a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-ben betöltött felügyelő bizottsági tagságáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!