Azt ígérte, leveszi a rontást, és ezért a nevére írattak egy 25 milliós lakást

2021. január 27. – 08:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hiszékeny idős embereket csapott be egy kiskunfélegyházi nő, aki ellen most emelt vádat az ügyészség.

A csaló bűnlajstroma igen hosszú, de a módszer minden esetben ugyanaz volt: áldozatainak azt ígérte, hogy leveszi róluk a rontást, áldást és szerencsét ígért cserébe.

Egy takarítónőt azzal a hazugsággal vert át, hogy „azért mennek rosszul a dolgai, mert rontás van rajta”, ezért meg kell tisztítania az ékszereit. Az áldozat majdnem félmillió forint értékű nyakláncot, gyűrűt, karkötőt és négyszázezer forintot adott át a nőnek, de ezután a dolgai, ha lehet, még rosszabbra fordultak. Megpróbálta visszaszerezni az értékeit, de a csaló „azzal tartotta folyamatosan nyomás alatt őt, hogy ismeretlen nyelven beszélt körülötte, ezért félt, hogy átkot szór rá”.

A vádlott még arra is rávette őt, hogy a saját és idős édesanyja tulajdonában lévő 25 milliós házat írassa a nevére. Az adásvételi szerződésben szereplő 18 millió forintot nem fizette ki, sőt, 15 millióért rögtön eladta a házat valakinek. Ráadásul korábbi ígéretét megszegve kiköltöztette onnan a korábbi lakókat.

Júniusban egy 73 éves férfi lakását is megpróbálta megszerezni, de itt időben figyelmeztették a gyanútlan áldozatot. Egy másik idős embert a buszpályaudvaron szemelt ki, és néhány hónap alatt 840 ezer forintot csalt ki tőle átoklevétel ürügyén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!