Fideszes emailcímet találtak az Azonnali videójából részletet közlő mémoldal mögött

2021. január 26. – 12:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Még 2019 nyarán vett át egy részletet forrásmegjelölés nélkül az Azonnali egyik videójából az Elég nevű Facebook-oldal: egy félperces románozós részt használtak fel. Az Azonnali ezután kapcsolatba lépett a közösségi oldal üzemeltetőivel, akik nem tagadták a jogsértést, de mint írják, azzal érveltek, hogy „nemzeti ügy” a videó terjesztése, ám szerintük az eredeti, hatperces videó ezt nem tudja kellőképpen szolgálni, ezért vágtak ki belőle egy részt.

Az Azonnali ezután büntetőfeljelentést tett. Beszámolójuk szerint az ügyben sokáig nem történt semmi, csak annyi, hogy a Fővárosi Főügyészségtől átkerült az Egri Rendőrkapitánysághoz (az Azonnali kiadójának a székhelye Egerben van), onnan pedig, az illetékesség miatt, továbbküldték a NAV-hoz. Aztán most, másfél év elteltével kaptak egy végzést a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságától, hogy felfüggesztik a büntetőeljárást, mert az elkövető kilétét nem tudták megállapítani.

Ugyanakkor a végzésben az is szerepel, hogy az adatgyűjtés során kiderült: az Elég nevű Facebook-oldalhoz kapcsolt emailcím a kapcsolat@fidesz.hu, ami „az internetes keresőprogram találati listája alapján a Fidesz Központi Hivatalához tartozik, mely a 1062 Budapest, Lendvay utca 28. szám alatt működik”.

Keresték a Fideszt a fentiek miatt, ám kérdéseikre egyelőre nem kaptak választ. Hozzáteszik: a végzés nem feltétlenül jelenti azt, hogy megszűnik az eljárás, mert ha mégis előkerül információ az elkövető kilétéről, akkor elévülési időn belül (ebben az esetben ez öt év) folytatódhat az ügy.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!