Beiktatták hivatalába Balog Zoltán református püspököt

2021. január 25. – 18:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Beiktatták hivatalába hétfőn Balog Zoltánt, a Dunamelléki Református Egyházkerület novemberben megválasztott új püspökét, írja az MTI. A koronavírus-járvány miatt zárt körben megtartott beiktatás után Balog arról beszélt, a püspöki szolgálatának elején „odafigyelő, hallgató püspök” szeretne lenni, ezért már a héten elkezdi az egyházkerület református gyülekezeteinek látogatását.

Mindenkivel személyesen szeretne találkozni, ezért elhatározta, hogy 1,5-2 év alatt felkeresi az egyházkerülethez tartozó több mint háromszáz gyülekezetet.

Hozzátette, hogy a hivatal átvételét a járvány miatt két részre kellett osztani. A hétfői szűk körű beiktatás után két hónappal, húsvét hétfőn tartják majd meg a püspökszentelést, mert szeretnék, ha azon minél nagyobb számban részt vehetne a gyülekezet. A püspöki székfoglaló is ott fog elhangzani.

Balog a korábbi miniszteri (Emberi Erőforrások Minisztériuma) szolgálata és püspöki szolgálata közti különbségről szólva azt mondta:

„Az egyházban nem szeretjük valamifajta politikai korrektség jegyében elhallgatni vagy átcsomagolni azt, amit igazságnak ismertünk fel. A reformátori és bibliai örökséghez híven a lehető legnagyobb őszinteségre van szükség”.

Balog Zoltánt 2020. november 5-én választották meg a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökének.

Balog látszólagos megmérettetéséről és kétharmados győzelméről, püspöki ígéreteiről (köztük állami támogatásokról) és a választás menetéről cikkünkben itt írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!