Háromgyerekes édesanya az év taxisa

2021. január 22. – 11:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Főtaxi sofőrjeinek szavazatai alapján Váradi Zsuzsanna kapta meg az Év Taxisofőrje díjat. A háromgyermekes édesanya öt éve taxizik, négy éve jelenlegi munkahelyén, és azt tervezi, hogy még az idén egy környezetkímélő elektromos autóra vált.

Váradi Zsuzsanna, Fotó: Főtaxi
Váradi Zsuzsanna, Fotó: Főtaxi

Váradi szereti a munkával járó függetlenséget, hogy taxisként nincs beosztás vagy kötött munkaidő. Sokan gondolják úgy, hogy a taxizás tipikusan férfifoglalkozás, a Főtaxinál azonban nem ritka, hogy nők ülnek a volánnál.

„Mivel általában este és éjszaka dolgozom, sokan kíváncsiak arra, hogy nem veszélyes-e éjszaka nőként taxizni. Persze néha előfordulnak problémás utasok, de ezt a diszpécserszolgálat és a kollégák segítségével mindig sikerül megoldani”

– mondta el Váradi Zsuzsanna, akinek a párja szintén taxizik, három lánya pedig már felnőtt.

Az év taxisa már túl van 350 ezer kilométeren, és azt tervezi, hogy a jelenleg használt hétszemélyes Volkswagen Touranját még az idén lecseréli.

1907-ben nemcsak a magyar, hanem a világsajtó figyelmét is felkeltette, hogy Berlinben munkába állt az első taxisofőrnő, Pappné. Komoly vizsgát kellett tennie, de átment rajta, és volt olyan éjjel, amikor 120 márkát is keresett, és férfi kollégáitól még virágcsokrot is kapott. Pappné özvegyasszony volt – ügyész férje korán meghalt –, és gyerekei eltartása miatt vállalta a bérkocsizást a német nagyvárosban. A Pesti Hírlap kiderítette lánykori nevét is: Gerevdy Mariska.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!