Középiskolai felvételi: a matekfeladatok megoldása szombaton a Telexen

2021. január 22. – 05:34

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton több mint 62 ezer nyolcadikos, 8100 hatodikos és 5100 negyedikes diák ír központi felvételi vizsgát. Ők azok, akik a négy- vagy ötévfolyamos középiskolákban, illetve a hat- és nyolcosztályos gimnáziumokban szeretnének továbbtanulni.

Az írásbeli felvételi az egész országban egységes lesz. A diákoknak szombat délelőtt 10 órától matematikából és magyarból kell megoldaniuk egy-egy feladatlapot. A feladatok megoldására 45-45 percet kapnak.

A korábbi évekhez hasonlóan a megoldókulcsok várhatóan még aznap 13 órakor megjelennek az Oktatási Hivatal honlapján, de ezek inkább a javító tanároknak szólnak.

A Telex azzal szeretne segíteni a felvételizőknek, hogy Csapodi Csaba, az ELTE oktatója szombaton 15 órától két rövid videóban mutatja meg, hogyan kellett megoldani a matematika feladatokat a hatodikosoknak és a nyolcadikosoknak.

Csapodi Csaba két félórás előadását nemcsak a diákoknak, de minden felnőttnek is ajánljuk. Abban talán egyetérthetünk, hogy a hatodikos és a nyolcadikos matematika anyag a legtöbbünk számára még most is felidézhető, feleleveníthető és megérthető, szóval szombaton az ebéd utáni szundikálás után mindenkinek jót fog tenni majd egy kis agytorna.

Nézzék a Telexet, drukkoljanak a felvételizőknek, gondolkodjanak együtt Csapodi Csabával, és merüljenek el a matematika szépségében!

Óvintézkedések a koronavírus ellen

Az írásbeli vizsgákat úgy szervezik, hogy a diákok egymástól legalább 1,5 méterre üljenek. Egy teremben legfeljebb tizen lehetnek. Minden vizsgahelyszínen megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt kell kitenni a diákoknak. A felügyelő tanároknak kötelező, a vizsgázóknak ajánlott a maszk viselése. Idén a járványügyi veszélyhelyzet miatt két pótidőpontot jelöltek ki: akik a koronavírus-fertőzés, hatósági karantén vagy egyéb, elháríthatatlan ok miatta január 28-i pótló írásbelire sem tudnak elmenni, február 5-én kapnak lehetőséget a vizsgára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!