Csalódtak Gyurcsányban, otthagyják a DK-t

2021. január 22. – 17:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kilépett a Demokratikus Koalícióból a párt két III. kerületi tagja, Rózsa László és Hazai András. A távozó politikusok telefonon tájékoztatták Gyurcsány Ferenc pártelnököt, aki tudomásul vette a döntést.

Mindkét politikus csalódott Gyurcsány Ferencben, ez volt a kilépésük oka – nyilatkozták telefonon a Telexnek. „A DK egy nagy és professzionális párt, de minél nagyobb, annál kevesebb benne a lélek” – mondta Rózsa László.

Hazai András – aki a DK 2011-es megalapítása óta a párt tagja volt – azt mondta kérdésünkre, hogy azért csalódtak Gyurcsányban, mert nem tartotta be a korábban nekik tett ígéreteit. Ennél többet azonban nem árultak el a történtekről.

A DK-ból kilépésükkel egy időben lemondtak a III. kerületi önkormányzaton belüli vezető pozícióikról. Hazai a kerület alpolgármestere volt, Rózsa pedig képviselő, aki egyébként a kerület egészségügyi bizottságát vezette mostanáig. A politikusok azt mondták lapunknak, hogy továbbra is támogatják Kiss László, egyébként DK-s polgármestert és az ellenzéki együttműködést a kerületben.

Rózsa és Hazai korábban azzal kerültek a hírekbe, hogy a 24.hu cikke szerint 2020. márciusban állítólag verbálisan megfenyegették a helyi tüdőszűrő munkatársát, hogy „egy idős nőnek a jogszabályi tiltás ellenére adják ki a hozzátartozója orvosi leletét” – írta a lap. A kerület sajtóosztálya akkor azt közölte, hogy az eset félreértés volt, amely végül a politikusok bocsánatkérésével zárult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!