6,6 millió adag Pfizer–BioNTech-vakcina érkezik Magyarországra az év végéig

2021. január 20. – 09:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyelőre nem lehet tudni pontosan, hogy Magyarországon a hatvan év fölöttiek közül kiket oltanak be, és mikor, és azt sem, hogy pontosan milyen vakcinával, azt viszont kiderítette a Népszava a Pfizer–BioNTechtől, hogy mennyi vakcina érkezik majd Magyarországra 2021-ben. Merthogy hiába próbálták ezt megtudni a kormánytól, onnan nem érkezett válasz.

„Az év végéig – a jelenleg érvényben lévő megállapodások értelmében – 6,6 millió adag vakcinát szállít a Pfizer Magyarországra. Ez az Európai Bizottsággal 2020-ban megkötött 200+100 millió adag oltóanyagról szóló szerződés keretében jut el az országba. 2021 januárjában a Pfizer és a BioNTech egyeztetést kezdett az Európai Bizottsággal arról, hogy 2021 végéig további 200 millió adag COMIRNATY vakcinát biztosítson a 27 uniós tagállam számára, és további 100 millió adag lehívására lenne adjon lehetőséget az EU-nak”

– írták. Hozzátették, hogy az így összesen 500 millió adag oltóanyagot szállíthatnak le az EU-ba. A kiegészítő mennyiségek szállítása 2021 második negyedévétől indulhat az uniós tagállamokba. A Pfizer–BioNTech épp bővíti az európai gyártási kapacitását, február közepétől már növekvő mennyiséget szeretnének kiszállítani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!