Letartóztatták a férfit, aki a Mester utcai villamosmegállóban késelt meg valakit

2021. január 20. – 15:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte a Mester utcai késelés gyanúsítottjának letartóztatását. A férfit emberölés kísérletével gyanúsítja az ügyészség.

A rendőrség korábbi közlése szerint január 16-én délben a 4-6-os villamos Mester utcai megálójánál egy társaság szóváltásba keveredett egy férfivel, majd egyikük odalépett hozzá, és késsel szívtájékon szúrta őt. A megszúrt férfi életveszélyes sérülést szenvedett.

A bíróság közleményéből kiderül, hogy a támadó feltehetően hajléktalanként él, bejelentett lakóhelyén legalábbis nem tartózkodik, „egzisztenciális helyzete bizonytalan”. A férfi ellen más bűncselekmények miatt már bírósági eljárás folyik, de a bíróságon sem jelent meg, ezért már korábban is elfogatóparancs volt érvényben ellene.

A mostani bűncselkmény miatt is elfogatóparancsot adtak ki, de a férfi végül maga jelentkezett a hatóságoknál. A tettes többszörösen büntetett előéletű, korábban más ügyek miatt már felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, és több folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt áll.

A férfi mostani cselekménye öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!