Mínusz húsz fok alá is esett a hőmérséklet az év eddigi leghidegebb éjszakáján

2021. január 18. – 08:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap éjszaka, hétfőn hajnalban mérte az év eddigi legalacsonyabb hőmérsékletét az Időkép: a vastag, 15-20 centi hóval borított Bakonyban, Bándon mínusz 20,4 fokig zuhant a hőmérséklet, de többfelé mínusz tíz fok alatt volt a hőmérséklet.

Mint írják, Oroszlányban volt a második leghidegebb, itt mínusz 16,7 fokot, Kecskéden pedig mínusz 16,2 fokot mértek. Az ország nyugati és keleti részén jellemzően mínusz tíz fok felett maradt a hőmérséklet. Budapesten és környékén mínusz 13 és mínusz 10 fok között alakult az éjszaka.

Reggel nyolc óra környékére Budapesten mínusz öt és mínusz tíz fok közé mérséklődött a hőmérséklet, a nyugati országrészben a legenyhébb az idő, ott mínusz kettő és mínusz hat fok közöttiek a mért értékek.

Hétfőn még napközben is maradhatnak a mínuszok, keddtől azonban enyhülés várható, csak északkeleten tarthat ki az egész napos fagy, máshol azonban plusz 1-6 fokig is melegedhet a levegő. Napközben főként északon és keleten alakulhat ki havazás, hószállingózás, estétől többfelé hullhat ónos eső. Szerdán további enyhülésre lehet számítani, csütörtökön pedig akár már 6–14 fok és szél várható.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!