Mínusz húsz fok alá is esett a hőmérséklet az év eddigi leghidegebb éjszakáján

2021. január 18. – 08:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap éjszaka, hétfőn hajnalban mérte az év eddigi legalacsonyabb hőmérsékletét az Időkép: a vastag, 15-20 centi hóval borított Bakonyban, Bándon mínusz 20,4 fokig zuhant a hőmérséklet, de többfelé mínusz tíz fok alatt volt a hőmérséklet.

Mint írják, Oroszlányban volt a második leghidegebb, itt mínusz 16,7 fokot, Kecskéden pedig mínusz 16,2 fokot mértek. Az ország nyugati és keleti részén jellemzően mínusz tíz fok felett maradt a hőmérséklet. Budapesten és környékén mínusz 13 és mínusz 10 fok között alakult az éjszaka.

Reggel nyolc óra környékére Budapesten mínusz öt és mínusz tíz fok közé mérséklődött a hőmérséklet, a nyugati országrészben a legenyhébb az idő, ott mínusz kettő és mínusz hat fok közöttiek a mért értékek.

Hétfőn még napközben is maradhatnak a mínuszok, keddtől azonban enyhülés várható, csak északkeleten tarthat ki az egész napos fagy, máshol azonban plusz 1-6 fokig is melegedhet a levegő. Napközben főként északon és keleten alakulhat ki havazás, hószállingózás, estétől többfelé hullhat ónos eső. Szerdán további enyhülésre lehet számítani, csütörtökön pedig akár már 6–14 fok és szél várható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!