Módosították a vádat az élettársa kétéves gyerekét halálosan bántalmazó férfinál

2021. január 18. – 14:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közel három évvel ezelőtt elkövetett bűncselekményben módosított a vádon a Fővárosi Főügyészség – írták hétfői közleményükben.

2018. január 24-én egy férfi bántalmazta élettársa kétéves gyerekét, aki három nappal később a kórházban meghalt.

„A vádlott a rábízott 2 éves sértettet – nem tisztázható okból – kis, illetve közepest meg nem haladó erővel a fején, illetve az arcán többször megütötte, megrázta, valamint legalább 60-szor test-szerte megragadta, ismeretlen tárgyhoz, felülethez ütötte” – foglalt állást az ügyészség.

A gyermek a klinikai halál állapotába került, a mentők újraélesztették, de három nappal később a kórházban meghalt. Az ügyészség úgy gondolja, a vádlott tudatának át kellett fognia azt, hogy halált okozhat, ezért nem halált okozó testi sértéssel, hanem emberöléssel vádolták meg, utóbbiért legkevesebb öt év adható.

A vádmódosítás alapján felmerülhet, ezt szakértők vizsgálják, hogy az elszenvedett sérülések az átlagot lényegesen meghaladó szenvedéssel jártak-e. Ha igen, akkor megállapítható-e a különös kegyetlenség mint minősítő körülmény. Március 19-én folytatódik a tárgyalás, akkorra készülnek el a szakértői jelentések.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!