Ma is sokfelé havazásra ébredt az ország

2021. január 17. – 06:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az északkeleti megyék kivételével szinte mindenhol havazásra és kemény mínuszokra ébredhettek vasárnap reggel, ez jól látszik az Időkép interaktív térképén.

Ma az ország jelentős részén 0 fok alatt marad a hőmérséklet. A Dunántúlon lesz enyhébb az idő, ott viszont a lengedező hideg szél ronthat a hőérzetünkön.

A felhőzet egyébként napközben szakadozni fog, és egyre nagyobb területen bújik elő a nap is. Kisebb havas, hózápor a nap első felében még nagyobb, majd egyre kisebb eséllyel fordulhat elő, ezekből újabb, akár 2,3 cm-es friss hóréteg is kialakulhat, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Útinform reggeli jelentése szerint a gyorsforgalmi, valamint a fő- és a mellékutak burkolata a csapadékos területeken többnyire sónedves, de a havazással érintett területeken átmenetileg télies útviszonyokra, havas-latyakos útszakaszokra is számítani kell.

A látási viszonyok szinte mindenütt jók, viszont az intenzív havazás miatt a Bakonyban és a Mecsekben, Vasvár és Baja környékén 300 méter alá csökkent a látótávolság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!