Gődény György körül felbukkant egy új párt

2021. január 15. – 10:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Júniusban alapították, november elején pedig be is jegezték a Normális Élet Pártja nevű pártot – írta a Blikk. Ilyen néven üzemeltet több közösségi oldalt és csoportot a vírustagadó-testépítő-doktorceleb, Gődény György, a lap pedig arra jutott, hogy nem csupán véletlen névazonosságról van szó.

A pártot egy olyan nyíregyházi címre jegyezték be, ahol két ingatlan található, ebből az egyik Gődény anyjának a nevén van. Itt van a székhelye egy Gődény által vezetett egyesületnek is, a vírustagadó üzletember pedig a szomszédban lakik.

A pártot Harkai Bulcsú Bánk alapította, ahogy 2018-ban a választásokon induló Közös Nevező 2018 nevű bizniszpártot is, amelynek ügyvezetői posztját később átvette tőle Gődény, aki listavezetője is lett a pártnak, Harkai pedig végül a 23. helyen szerepelt.

A Közös Nevező 2018 is megkapta 2018-ban az országos listaállítás után járó 153 millió forintot, ám mivel mélyen 1 százalék alatt szerepeltek, vissza kellett volna fizetniük az összeget. Ez nem történt meg, ezért jelenleg is költségvetési csalás miatt zajlik nyomozás ellenük.

A 2018-as választás után elfogadott törvénymódosítás szerint „nem jogosultak újabb kampánytámogatásra azok a formációk, amelynek vezetői korábban olyan pártot vezettek, amely nem tudott elszámolni az állami pénzekkel” – mondta a lapnak Mikola Bálint, a Transparency International munkatársa.

A Blikk kereste Gődényt, hogy indul-e 2022-ben, de lapzártáig nem válaszolt. A lap egy másik cikkben arra is felhívta a figyelmet, hogy Gődény legutóbb Müller Cecília oltakozásával kapcsolatban fogott gyanút és tett fel furcsa kérdéseket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!