Megszüntették az eljárást a könnyű testi sértéssel gyanúsított vezérőrnagy ügyében

2021. január 14. – 10:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Másfél évvel ezelőtt indult eljárás az Országos Rendőr-főkapitányság egyik vezérőrnagya ellen, miután korábbi beosztottja, egy ezredes nő feljelentette. A nő azt állította, hogy két évig titkos szerelmi kapcsolatot folytatott a férfival, ám miután bejelentette, hogy szakítani akar, a férfi bántalmazta őt.

„Kezdetben verbálisan bántalmazott, majd azt követően ököllel megütötte a karomat többször is, és amikor próbáltam elhagyni az irodát, akkor utánam jött és rálépett a lábamra, a nyakamnál fogva ráncigált és bántalmazott” – nyilatkozta korábban az RTL Klubnak. A nő ezután jelentette a történteket Balogh János országos rendőrfőkapitánynak. A nőt ezután áthelyezték, majd felmentették a munkavégzés alól, végül kényszerszabadságra küldték, és azóta sem dolgozhat – közölte az RTL Klub Híradója szerdán. A vezérőrnagy közben ugyanott maradt.

A Központi Nyomozó Ügyészséghez végül azért fordult, mert úgy érezte, hogy az áthelyezésén túl semmi sem történt az ügyében. A férfit majdnem egy évvel a feljelentés után hallgatták ki, tagadta a bűncselekményt, és panasszal élt a gyanúsítás ellen, majd írásban tett vallomást.

A Központi Nyomozó Főügyészség néhány hete megszüntette az eljárást az ügyben. Az RTL Klub Híradójának azt írták, hogy a rendelkezésre álló adatok és bizonyítási eszközök alapján nem állapítható meg a bűncselekmény elkövetése. Az ezredesnő ügyvédje a döntés után panaszt jelentett be, amit a Legfelsőbb Ügyészségnek egy hónapon belül el kell bírálnia.

„Itt arról van szó, hogy még a könnyű testi sértést sem tudták megállapítani, amire elég sok bizonyíték van” – mondta az ügyvéd, és hozzátette, szerinte azt is vizsgálni kellett volna, hogy ez egy főnök-beosztott viszony is volt egyben.

Van segítség! Ingyenes és a nap 24 órájában hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a 06-80-20-55-20-as telefonszámon, ahol segítenek a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatainak. A NANE Egyesület is működtet segélyvonalat bántalmazott nőknek és gyerekeknek, valamint a nekik segíteni vágyóknak. Ez a 06-80-505-101-os számon hívható anonim módon, ingyenesen, hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között. Az Ökumenikus Segélyszervezet online kínál anonim tanácsadást, a részletekért keresse fel ezt az oldalt. Ha kifejezetten jogi természetű kérdései vannak kapcsolati erőszakkal összefüggésben, a Patent Egyesület jogsegélyszolgálata szerdánként 16 és 18 óra, valamint csütörtökönként 10 és 12 óra között hívható a 06-70-220-2505-ös számon.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!