Kétezer forintért és cigiért kényszerítette szexre két fiatalkorú a kiskorú társukat

2021. január 12. – 13:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztett büntetést kapott két Fejér megyei fiatalkorú és egy felnőtt társuk, amiért egy kiskorút szexuális cselekményre kényszerítették a felnőtt férfival, írja a Székesfehérvári Törvényszék közleményében.

A vádirat szerint a két fiatalkorú és a sértett kiskorú együtt laktak egy Fejér megyei lakásotthonban. Mivel többször bántalmazták, a kiskorú félt tőlük, így amikor a két fiatalkorú 2018 áprilisában elhatározta, hogy szexuális cselekményre kényszerítik őt egy felnőtt férfival pénzért cserébe, az áldozat nem mert ellenkezni.

A két vádlott súlyosan szeméremsértő képeket töltött fel a kiskorúról a közösségi médiába, itt jelentkezett náluk az egyikük ismerőse, egy felnőtt férfi, akivel időpontot egyeztettek a szexuális bűncselekményre.

A férfi kocsival egy erdős területre vitte a kiskorút, ahol szexuálisan bántalmazta, ezért cserébe kétezer forintot és pár szál cigit adott át neki fizettségként, amit aztán a lakásotthonban átadott a két fiatalkorú vádlottnak. Az áldozat végül jelezte a lakásotthonban a történteket, a gyerekvédelem pedig feljelentést tett a rendőrségen.

Az előkészítő ülésen a vádlottak mindent beismertek. Mindhárman felfüggesztett büntetést kaptak, a két fiatalkorúval szemben pedig vagyonelkobzást is elrendeltek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!