Tárgyalnak a Pécsi Tudományegyetem esetleges alapítványi fenntartásba kerüléséről

2021. január 9. – 10:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tárgyalnak a Pécsi Tudományegyetem esetleges alapítványi fenntartásba kerüléséről, derült ki a Szabad Pécs birtokába került dokumentumból. Pénteken a Pécsi Tudományegyetem vezetése és a dékáni kar tájékozódó megbeszélést folytatott dr. Bódis József államtitkárral, a Pécsi Tudományegyetemnek a modellváltási folyamatba történő esetleges bekapcsolódásáról, írta egy közösen jegyzett belső egyetemi levélben pénteken este Miseta Attila, a PTE rektora és Decsi István, a PTE kancellárja.

Mint a levélből kiderül,

„több magyarországi felsőoktatási intézmény (Debreceni Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem) is kifejezte azon szándékát, hogy csatlakozni kíván a modellváltó intézményekhez, vagyis nyitott az alapítványi fenntartású felsőoktatási intézményi modell kialakítására”.

A PTE vezetése, valamint a dékáni kar közösen fognak döntést hozni a tárgyalási folyamat megkezdéséről és annak módjáról. A döntés megszületéséig az egyetem nem kíván nyilatkozni.

Forrás: Szabad Pécs
Forrás: Szabad Pécs

Csütörtökön a Debreceni Egyetem közleményt adott ki, amiben a sajtóban keringő, modellváltási tervekről szóló híreket nem cáfolták, de azt írták, hogy ez egy 2021–24 közötti időszakra szóló fejlesztési terv egyik lehetséges eleme. A közleményben szerint jelenleg az új működési modell vizsgálata zajlik, amelyet 14 kar vezetői és a hallgatók képviselőinek javaslatára kezdtek meg. Az intézmény a javaslatról szóló döntésig nem kíván a továbbiakban reagálni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!