Publicus: Donáth Anna és Cseh Katalin a legnépszerűbb EP-képviselő idehaza

2021. január 6. – 08:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyarországi európai parlamenti képviselők népszerűségét mérte fel legújabb közvélemény-kutatásában a Publicus Intézet. A 2020. december 12–19. között, 2499 fő megkérdezésével készített reprezentatív felmérés szerint a momentumos Donáth Anna és Cseh Katalin, illetve az MSZP-s Ujhelyi István a legnépszerűbb EP-képviselő idehaza. Donáth és Cseh átlagosan 50-50 pontot, míg Ujhelyi 48 pontot ért el a 0-tól 100-ig terjedő skálán. Őket Molnár Csaba (42 pont – DK) és Dobrev Klára (41 pont – DK) követi szorosan, a jobbikos Gyöngyösi Mártonnak 36 pontja, a fideszes Gál Kingának 35 pontja volt a kutatásban.

A vizsgált politikusok közül az Európai Néppártban jogfosztottá vált Deutsch Tamás volt a legkevésbé népszerű, 27 pontot ért el.

Magyarországi EP-képviselők megítélés – Fotó: Publicus Intézet
Magyarországi EP-képviselők megítélés – Fotó: Publicus Intézet

A végeredményt azzal magyarázza a Publicus, hogy a három legnépszerűbb EP-képviselő munkásságát az ellenzéki szavazók és a bizonytalanok is kedvezően ítélik meg, illetve a Fidesz-szavazók körében nem kifejezetten elutasítottak.

Ismertség alapján Dobrev Klára és Deutsch Tamás vezet 94-94 százalékkal, utánuk Donáth (88 százalék) és Cseh (86 százalék) következik.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!