Kétmilliárdot adott a kormány korrupció elleni küzdelemre a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak

2021. január 6. – 09:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Idén közel kétmilliárd forintot kapott a kormánytól a Nemzeti Védelmi Szolgálat korrupció elleni fellépését segítő létszámfejlesztése. A támogatás egy négyéves folyamat harmadik része volt, írja a Magyar Nemzet.

Az úgynevezett korrupció elleni küzdelem másik kormányzati lába a 2020 és 2022 közötti időszakra szóló Nemzeti Korrupcióellenes Stratégia. A Bolcsik Zoltán vezette NVSZ támogatásáról kormányhatározatban döntöttek még december végén.

A döntés alapján a szervezet maximum kétmilliárd forintot fordíthat 2021-ben létszámfejlesztésre, valamint a Nemzeti Korrupcióellenes Stratégia végrehajtására. A határozat szerint 2022-ben 1,1 milliárd fordítható ugyanerre.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat jelenleg Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter irányítása alatt működik, feladata többek között a rendőrség, a katasztrófavédelem hivatásos szervei, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Terrorelhárítási Központ, a Bv. szervezet, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat védelme.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!