Nyolcvan rendőr ütött rajta a vagonfosztogató bandán, amely biciklit és csipkés melltartót is lopott

2021. január 5. – 10:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolcvan rendőr és három kutya vett részt abban a kiterjedt akcióban, amelyben egy vasúti teherszállító vagonokat dézsmáló banda tagjait fogták el Cegléden és Budapesten, írja a Police.hu. A rendőrök kilenc férfit és két nőt állítottak elő. A házkutatáson hegyekben álltak a lopott zsákmánnyal teli dobozok, és kiderült, hogy az egyik gyanúsított az áramot is lopta.

A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai már 2019 tavasza óta nyomoztak a megdézsmált vasúti vagonok ügyében. A gyanú szerint a banda tagjai 2019 elejétől álltak rá a ceglédi, az albertirsai vasútállomáson, valamint a ferencvárosi pályaudvaron várakozó tehervagonokra. Feltörték a szerelvényeket, a zsákmányt elszállították, később igyekeztek túladni rajta. Az első körben négy férfi fogtak el, kettejük ellen többrendbeli, bűnszövetségben elkövetett lopás, két társuk ellen lopás vétsége és lopás bűntette miatt folyik a nyomozás.

Január 4-én a rendőrség összehangolt akciót tartott a banda többi tagjának elfogására. Hajnalban nyolcvan autóval indultak kilenc ceglédi és egy fővárosi címre. A budapesti címen temérdek lopott holmit is találtak. A most elfogott gyanúsítottak főként közeli ismerősök, de őrizetbe vettek egy apát és két fiát is.

A banda 2019. február 27-én késő este a ceglédi vasútállomáson feltört egy tehervagont, amelyből több mint ötven doboz illatszert és hajfestéket akart elvinni, de megzavarták őket. Később többször is sikerrel jártak, így több raklapnyi súrolószert, fertőtlenítőszereket, hat vadonatúj kerékpárt, és több százezer forintot érő orvosi kötszereket is elvittek.

Az így keresett több millió forintot felélték. A csoport egyik tagjáról a házkutatáson kiderült, hogy lopja az áramot.

Az elkövetők lakásán és autóiban számos egyéb dolgot is lefoglaltak a rendőrök. Találtak zálogjegyeket, nagy értékű televíziókat, okostelefonokat. Ezenkívül a következő dolgok kerültek még elő:

  • 36 doboz tea,
  • 1 doboz (134 darab) csipkés melltartó,
  • egy doboz (41 darab) gyerekpizsama,
  • egy doboz (101 darab) rövid ujjú póló,
  • egy doboz (128 darab) gyerekpóló,
  • egy doboz (95 darab) gyerekrövidnadrág,
  • 17 darab egérpad,
  • 91 doboz (996 darab) cumisüveghez való cumivég,
  • 13 csomag (52 darab) tollasütő,
  • 4 doboz (62 darab) tolltartó,
  • 8 darab új autógumi,
  • 22 doboz (132 darab) arclemosó kendő.
Fotó: Polcie.hu
Fotó: Polcie.hu

Az előállított 2 nő és 9 férfi közül 7 férfit őrizetbe vettek, a többiek ellen szabadlábon hagyásuk mellett indult eljárás. Szabadlábon hagyása mellett indult eljárás a lopott holmik eladásában jelentős részt vállaló, 41 éves H. Andrea ellen bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás, illetve egy 48 éves asszony ellen pénzmosás vétségének megalapozott gyanúja miatt.

A további büntetőeljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai folytatják le, egyben kezdeményezik az őrizetbe vett hét gyanúsított letartóztatását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!