Megszűnik Boros Anita és Kaderják Péter államtitkársága az innovációs minisztériumban

2021. január 5. – 09:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Január 15-től megszűnik Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért, valamint Kaderják Péter energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár beosztása, írja a Népszava az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye alapján.

A két terület felügyelete egy új államtitkárságban olvad össze, amelyet Steiner Attila, az Igazságügyi Minisztérium eddigi európai uniós ügyekért felelős államtitkára vezet majd. Az ITM közleménye szerint Boros Anita és Kaderják Péter munkájára más feladatkörben továbbra is számít Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Boros Anita is részese volt annak a botránynak, amely a 2020-as OTKA-pályázatokkal (Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok) történt. Palkovics László miniszter a korábbi szokásokkal szakítva belenyúlt az eredményekbe, és néhány esetben a szakmai zsűri döntését megmásítva hirdetett győztest. Emiatt volt zsűritag, aki lemondott, illetve több mint száz kutató küldött tiltakozó levelet a minisztériumnak.

Az OTKA-pályázaton 36 millió forintot nyert a Boros Anita államtitkár által vezetett kutatócsoport is a Fenntarthatóság és jog című projektre. Amikor a DK-s Arató Gergely a parlamentben rákérdezett erre, kiderült, hogy utólag eltüntették Boros Anita nevét a kérdéses pályázatról, és a helyére Kecskés Gábor neve került.

Ha a Telex legfrissebb híreit akarja látni, kattintson ide!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!