2020 utolsó nagy gurítása: a kijárási tilalom előtt negyed órával kitett az utcára egy fél hordónyi, gőzölgő sósavat

2021. január 3. – 13:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

2020. december 31-én 19 óra 46 perckor, azaz a kijárási tilalom előtt 14 perccel egy régebbi Volvót vezető középkorú férfi megérkezett a IX. kerület Haller utca 52-es számhoz, majd kitett egy fél hordónyi gőzölgő, tömény sósavat az utcára. A térfigyelő kamera felvételén látszik, hogy a férfi elsétál a hordótól, majd néhány lépés után visszamegy, a veszélyes hulladékot közelebb húzza az utcai szemeteshez, majd mint aki jól végezte dolgát, lazán továbbhalad.

A kerület polgármestere szerint Ferencváros feljelentést teszt az ügyben, a veszélyes anyagot pedig elszállíttatták egy erre szakosodott céggel, „de az önkormányzat nem azért van ám, hogy te spórolni tudj pár tízezer forintot azzal, hogy csak úgy kihajítod valahol a szemetedet” – írta Baranyi Krisztina Facebookon.

Szerencsére évente csak egy-két ilyen eset történik, az emberek általában elviszik a veszélyes hulladékot az önkormányzat által havonta meghirdetett gyűjtésekre – mondta a Telexnek Rimovszky Tamás, a kerületi közterületfelügyelők vezetője. Hozzátette: a rendőrség jelenleg ujjlenyomatokat keres a hordón.

Baranyi vasárnap újabb részletet osztott meg az üggyel kapcsolatban: kiderült, hogy „ilyen zárókupakkal gyártott vegyszeres hordót nem használnak az országban”, így azt le sem tudták zárni az elszállításkor megfelelő zárókupak hiányában.

Legfrissebb híreinket itt olvashatja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!