Szilveszteri rakétákat árult egy ember a benzinkútnál, embereket szólított le, kihívták a rendőröket

2020. december 30. – 19:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Embereket szólított le egy férfi az egyik XV. kerületi benzinkútnál szerdán, és szilveszteri rakétákat, petárdákat akart eladni nekik. A rendőrök igazoltatták, és szabálysértési eljárást indítottak ellene, írja a Police.hu.

Az 50 éves budapesti férfi autójának csomagtartójából 11 doboz rakéta, illetve „bomba” nevű pirotechnikai eszköz, és 2 csomag egyéb tűzijáték került elő, amelyeket lefoglaltak.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ december 16-án közölte, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként szilveszterkor is érvényes marad az esti kijárási tilalom, illetve megtiltják a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását. Akár 150 ezer forinttal büntethető szabálysértést követ el az, aki megszegi az ezek forgalmazására, birtoklására, felhasználására vonatkozó előírásokat.

A katasztrófavédelem szóvivőjének tájékoztatója alapján közterületen tilos bármilyen tűzijátékot használni szilveszterkor, és magánterületen is csak az alacsony kockázatú, 1-es és 2-es kategóriába tartozó eszközök használhatók. Hogy ezek milyen pirotechnikai eszközök lehetnek, annak részleteit ebben a cikkünkben olvashatja.

Ha a Telex legfrissebb híreit akarja látni, kattintson ide!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!