Üzleti alapú ingatlanfejlesztési projektet indít az állam a Keleti pályaudvar területének egy részén

2020. december 30. – 09:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány úgy döntött, hogy nem vasúti célú ingatlanfejlesztést indít a Keleti pályaudvar egy részén. A december 29-én kiadott Magyar Közlönyben olvasható határozat szerint „a Keleti pályaudvar területének északi és keleti sávjában elhelyezkedő – Verseny utca és Dózsa György út által határolt, vasútüzemből kivonható része, valamint az azzal közvetlenül határos a közforgalmú vasúti közlekedés használatából kivont vagy kivonható – ingatlanokról” van szó.

A közlöny azt írja, a kormány „egyetért az (…) ingatlanok hasznosításának és fejlesztésének szükségességével, valamint azzal, hogy az érintett ingatlanokon megvalósuló ingatlanhasznosítás és -fejlesztés a nemzetközi gyakorlattal összhangban a Kormány számára bemutatott üzleti alapú fejlesztési koncepció alapján történjen.

Ennek érdekében a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a ”MÁV útján„ készít majd 2021. november 30-ig részletes megvalósíthatósági, szakmai tanulmányokat és tervezési programot a fejlesztésre, majd ezek alapján 2021. december 15-ig javaslatot készít a kormánynak ”az érintett ingatlanok tulajdonosi jogviszonyainak rendezésére, piaci alapú hasznosítására és fejlesztésére vonatkozóan”.

Első körben a tanulmánykészítés 800 millió forintból indul, a projektben a MÁV és a budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sporteseményekért felelős kormánybiztos is részt vesz.

Egy másik, ettől független kormányhatározat szerint a kormány 2,5 milliárdért megvásárolja a Nemzeti Atlétikai Központ megvalósításához szükséges ingatlanokat.

>>>A Telex legfrissebb híreit itt találja<<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!