Kizárta a másik két pályázót a Médiatanács a Klubrádió frekvenciájáért folyó pályázatban

2020. december 28. – 13:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa sajtóközleményben jelentette be, hogy újabb szakaszához ért a Budapest 92,9 MHz frekvencia pályázati eljárása. A december 14-i határidőig összesen három pályázat érkezett be.

A Klubrádió újra megpályázta a frekvenciát, melyen 2012 óta lehet őket hallgatni. Rajtuk kívül a 92,9-ért versenybe szállt a Spirit FM-et működtető Közösségi Rádiózásért Egyesület, valamint az idén márciusban alapított LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. is, ami mögött Bíró Balázs, Andy Vajna egykori médiajogásza áll.

A Médiatanács hétfői sajtóközleményéből kiderült, hogy a testület elvégezte a benyújtott pályázati ajánlatok alaki vizsgálatát. A frekvencián jelenleg is szolgáltatást nyújtó Klubrádió Zrt.-től hiánypótlást kér, míg a Közösségi Rádiózásért Egyesület és az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. ajánlatát alakilag érvénytelennek minősítette. A pályázók jogorvoslattal élhetnek a döntés ellen.

A Médiatanács még szeptemberben döntött úgy, hogy nem hosszabbítja meg a Klubrádió szerződését, így 2021. február 14-étől az fog szólni a 92,9-en, aki nyer a hatóság pályázatán.

Frissítés (16:34):

A Media1-nek sikerült elérnie a Spirit FM vezetőségét, és azt is kiderítették, hogy min úszott el a rádió pályázata. A portál szerint a Médiatanács amiatt zárta ki a Spirit FM-et, mert a rádió pályázatában a műsorrendjét tartalmazó műsorrácsban ugyan több időpontnál azt jelezte, az adott sávban zenét kíván sugározni, ám a pályázat erre szolgáló formanyomtatványának egyik pontjában nem ismertette részletesen, mit jelent az, hogy Zene.

Mivel nem fejtették ki részletesen, hogy ez azt jelenti, hogy zenét sugároznak az adott időpontban, a Médiatanács ezért úgy tekintette, hogy a Zene egy műsor címét jelöli, és a pályázó nem adott leírást a „műsorszámról”. Hiánypótlásra ilyen esetben nincs mód a testület szerint. A Spirit FM vezetősége jelezte, hogy jogorvoslattal fognak élni a Médiatanács határozata ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!