Hadházy állítja: tízszeresen áraztak túl egy maszkgyártó gépet

2020. december 27. – 18:07

Másolás

Vágólapra másolva

A független parlamenti képviselő, Hadházy Ákos újabb túlárazási történetet posztolt Facebook oldalára. A büntetésvégrehajtás (BVOP) válaszából azt derítette ki, hogy két maszkgyártó berendezést 46 millió forintért vásároltak Kiskunhalasra, tehát a darabja 23 millió. Az adatokat a képviselőnek adott válaszban a BVOP nem közölte, de a honlapjukon rábukkant, erről csinált is másolatot.

Ezt az összeget elég könnyű összehasonlítani a Sátoraljaújhelyre – ott is rabok készítik el a maszkokat – vásárolt 210 millió forintba kerülő ugyanolyan géppel, amit Orbán Viktor miniszterelnök is megtekintett még a járvány első szakaszában, még április negyedikén. A látogatáskor elhangzott a videóban, hogy 2,8 millió darab maszkot képes gyártani ez a gép, augusztusra kiderült, egymilliós kapacitásra sem képes két hónap alatt, szeptemberben pedig 4623 darabot gyártott.

Hadházy szerint a BVOP saját magát buktatta le, az új adatokat csatolni fogja a már korábban benyújtott feljelentéséhez. Az ügyben egyébként a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság nyomozáskiegészítést rendelt el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!