Akár 15 fok is lehet ezen a boldog kiskarácsonyon

2020. december 22. – 08:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A téli napforduló másnapján, kedden borult idő várható, de ha ez nem volna elég, nyugat felől még melegfront is érkezik így néhány nappal karácsony előtt. Az Időkép cikke szerint többfelé várható eső, hó, havas eső viszont legfeljebb északkeleten, illetve a hegycsúcsokon hullhat. Délnyugaton 10 fok környékét is elérheti a hőmérséklet, míg északkeleten nem lesz magasabb a hőmérséklet 2-3 foknál.

A front mögött szerdán több helyenb felszakadozik a felhőzet és újra kisüt a nap. A délnyugati szél erősebbé válhat. Északkeleten marad a borongós időjárás, kevés eső is eshet. A hőmérséklet 6-8 fok lehet, míg másutt 9-15 fokig melegedhet.

Ha a Telex legfrissebb híreit akarja látni, kattintson ide!

Csütörtökre, december 24-re hó nem várható, enyhe, többfelé szeles időről ír az Időkép, délnyugaton akár 14-15 fok is lehet. Északon-északkeleten lesz ismét a leghűvösebb, akkor 7-9 fok várható a legmelegebb órákban. Délen előfordulhat némi szűrt napsütés, délutántól azonban egyre több helyen várható eső is. Noha 24-én még meleg lesz, karácsony első napjára markáns hidegfrontra érdemes számítani, ami jelentős lehűléssel, viharos széllel érkezhet.

„Történt egyszer, hogy a tél úgy döntött, nem jön el. Elege volt a kabátból és a csizmából, meg a sálból, a sapkából és a kesztyűből. Ezért inkább kölcsönkérte a tavasz virágos szoknyáját, és ahelyett, hogy eljött volna, otthon marad. ”

/Igaz Dóra – Amikor nem akart megjönni a tél/

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!