Börtönbe kerülhet a férfi, aki eltörte egy hattyú nyakát Orfűn

2020. december 15. – 10:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki július végén kitekerte egy fiatal hattyú nyakát az orfűi tónál, olvasható közleményükben. Az ügyészség azt kérte a bíróságtól, hogy a férfit állatkínzás vétségéért ítélje végrehajtandó szabadságvesztésre.

A vádirat szerint a férfi a családjával Orfűn, a tavon lévő egyik stégnél tartózkodott, melynek közelében kacsák és hattyúk voltak. A délelőtt folyamán a férfi nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott. Fia a stég közelében úszó kacsákat etette, emiatt azonban a vízen lévő hattyúk, két felnőtt és nyolc fióka is a stéghez mentek.

Mint az ügyészség közleményében olvasható,

„a vádlott ingerült lett, mert tartott tőle, hogy a madarak miatt nem fog tudni fürdeni. Ezért beugrott a vízbe, a hattyúk közé ment, majd megragadott egy szürke-fehér tollazatú fiatalabb madarat és eltörte a nyakát. A hattyú elpusztult”.

A szabadlábon lévő férfi büntetőjogi felelősségéről a Pécsi Járásbíróság dönt majd.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!