A kórház válaszolt az elhunyt fia miatt a Facebookon hangulatot keltő apának

2020. december 15. – 08:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyos, krónikus betegségben szenvedett az a 19 éves fiú, akinek az orvosai küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni – válaszolta a Blikk kérdésére a berettyóújfalui kórház. Mint a Telex megírta, a gyermek apja több Facebook-videót készített arról, hogy a kórházban szeretett volna elbúcsúzni halott gyermekétől, de ezt nem tették lehetővé neki.

A kórház közlése szerint a gyermek édesanyjával tartották a kapcsolatot, ő a gyermekét többször is láthatta a kórházban, a halál tényét pedig azonnal közölték vele. A kórház az elhunyt édesapjának gyászreakcióját is igyekezett megértően kezelni, de mivel agresszíven viselkedett, rendőri segítséget kértek. Az apát végül sikerült annyira lecsillapítani, hogy másnap a patológián megtekinthette elhunyt fiát.

Mint megírtuk, az apa élő bejelentkezéseit sok ezren osztották meg a Facebookon, és sok ezren kommentelték a posztjait. A videókon látható, hogy a férfi kiabált a kórházi dolgozókkal, sértegette őket, később már azt állította, megölték az autoimmun betegségben szenvedő gyerekét. A férfi később már különböző összeesküvés-elméletekről posztolt, és a Facebook-bejegyzései alatt az orvosok és a járványügyi vezetők elleni járványtagadó lincshangulat alakult ki.

A férfi a Blikknek azt mondta: soha nem tagadta, hogy a fiát évek óta nem látta. Kiment Németországba dolgozni, hogy mindenük meglegyen, de mire hazajött, addigra a válóperes papírok várták. Később több évre börtönbe is került. Amikor kijött, próbálta keresni a fiát, de ő nem akart beszélni vele. Azt, hogy a gyereke kórházba került, egy szomszédtól tudta meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!