Egy 2008-as gyilkosság elkövetőit találhatták meg a rendőrök

2020. december 15. – 15:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség 2008. november 22-én rendelt el nyomozást emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki november 20-ra virradó éjszaka az ablakon keresztül betört egy 79 éves egyedül élő csépai nőhöz és olyan súlyosan bántalmazta, hogy az asszony életét vesztette. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a nőt testszerte ütlegelték, halálát fojtogatás, fulladás okozta.

A megyei rendőrök számos értékelhető nyomot és anyagmaradványt rögzítettek, a helyszíni szemle alkalmával kiterjedt adatgyűjtést végeztek, de a nyomozást két évvel később eredménytelenség miatt felfüggesztették, olvasható a Police.hu-n.

A Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya 2020 nyarán az eljárás folytatásáról rendelkezett. A korabeli bűnjeltárgyak ismételt vizsgálata, a technika fejlődése és a kistérségben élő, életkorban számításba vehető, illetve korábban bűncselekmények elkövetésével gyanúsított lakosok elszámoltatása után a rendőrség egy 39 éves öcsödi férfit december 9-én kihallgatott, amelynek során részletes, tényfeltáró vallomást tett.

A férfi elmondta, hogy a most 36 éves, szintén öcsödi rokonával közösen nézték ki a sértettet, akit ki akartak rabolni, de a zajokra felébredt az idős nő, akit felváltva ütlegeltek, miközben értékek után kutattak. Végül két gyűrűvel, a sértett füléből kitépett fülbevalóval és elenyésző összegű készpénzzel távoztak, miután a nőt megfojtották. A 39 éves férfit a rendőrök nyereségvágyból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. Rokonát egy nappal később fogták el, és vették őrizetbe vették, de a férfi nem kívánt vallomást tenni. A két feltételezett elkövetőt a Szolnoki Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!