Felfüggesztett szabadságvesztést kapott a két férfi, akik két éve jemeni származású diákokra támadtak, mert azok arabul beszéltek

2020. december 14. – 15:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közösség tagja elleni erőszak miatt első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Pécsi Járásbíróság két férfit, aki Magyarországon tanuló arab származású, jemeni állampolgárokat bántalmazott, mert azok arabul beszélgettek egymással 2018-ban – írja az MTI.

A közlemény szerint a két diák egy pécsi üzletház előtt sétálva beszélgetett, amikor két „szkinhed, rasszista beállítottságú” fiatalkorú és társasága migránsoknak szólította őket, és azt mondta nekik, hogy „húzzanak haza”, valamint Magyarországon magyarul beszéljenek. Az egyik diák visszaszólt a társaságnak, ezért az ügy elsőrendű és másodrendű vádlottja trágár szavakat használva a sértettekre támadt.

Egyiküket fellökték, a másik férfit pedig acélbetétes bakanccsal megrúgták, és szintén fellökték. A diákoknak végül sikerült elmenekülniük.

A rendőrség a két férfival szemben a sértettek bejelentése alapján intézkedett.

A bíróság az elsőrendű vádlottat közösség tagja elleni erőszak miatt egy év három hónap fiatalkorúak fogházára, a másodrendű vádlottat pedig ugyancsak közösség tagja elleni erőszak miatt két év börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság mindkét esetben három-három év próbaidőre felfüggesztette azzal, hogy az elsőrendű vádlott a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosbításáért fellebbezést jelentett be, így a bíróság határozata nem jogerős.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!