Miután Niedermüller vizsgálatot indított a korábbi fideszes városvezetés szerződése miatt, a céget átnevezték Niedermüller Kft.-re

2020. december 12. – 13:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy vállalkozó 43 millió forintot kapott az előző városvezetéstől, majd miután lebukott, és rendőrségi nyomozás indult ellene, átnevezte a cégét Niedermüller Kft.-re – írja közleményében a DK.

Erzsébetváros önkormányzata idén februárban tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen az Erzsébetváros-kártya működtetésével kapcsolatos csalás, hűtlen kezelés gyanúja miatt, miután szerintük még a kerület a fideszes vezetése 2019 augusztusában kötött 2 évre szóló szerződést az Erzsébetváros Kft.-vel és a Magyar Kedvezményhálózat Fejlesztő és Jogkezelő Kft.-vel az Erzsébetváros kártya üzemeltetéséről, 43 millió forint értékben, írja a 444.

Az önkormányzat azt írta, a belső ellenőrzés több szabálytalanságot is megállapított, például azt, hogy a szerződés csak látszólag vonatkozik két évre, mivel már a szerződéskötés után, még az októberi önkormányzati választások előtt rövid időn belül kifizették a 43 millió forintot, nem pedig hónapról hónapra.

A DK most friss közleményében azt írja, miután Niedermüller Péter nyert az önkormányzati választásokon, számonkérték a céget, akik két hónap alatt sem tudták megmondani, mit csináltak ezért a 43 millió forintért. Minderre a Magyar Kedvezményhálózat Kft. akkor úgy reagált, „szolgáltatási díjunk minden esetben előre fizetendő, ahogyan az összes többi projektünk esetében is”.

A DK most azt is írja,

„miután a fideszes cégvezető lebukott, gyorsan átnevezte a cégét Niedermüller.hu Kft.-re, és lefoglalta a niedermullerkft.hu webcímet is”.

Niedermüller az önkormányzat nevében feljelentést tett a cég vezetője ellen, és mint írják, az ügyben rendőrségi nyomozás zajlik jelentős kárt okozó csalás és hűtlen kezelés gyanúja miatt.

A céginformációk között egyébként valóban látni, hogy a céget szeptemberben átnevezték Niedermüller.hu Kft.-re.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!