Letöltendő börtönbüntetést kér az ügyészség az ál-bérgyilkost fogadó ügyvédnőre

2020. december 10. – 15:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Főügyészség letöltendő börtönbüntetést kér arra az ügyvédnőre, aki 70 ezer euróért bérgyilkost akart fogadni arra, hogy megölesse unokatestvére élettársát. Szintén letöltendő börtönt kér az ügyészség az ügyvédnő négy társára, egy büntetlen előéletű férfival szemben pedig felfüggesztett szabadságvesztést indítványoznak.

A 47 éves ügyvédnő 2017-ben elhatározta, hogy bérgyilkossal öleti meg unokatestvére élettársát, mivel az unokatestvére párkapcsolata erősen megromlott. Az ügyvédnő a tervét egy 45 és egy 51 éves férfi ismerősével osztotta meg. Azt mondta nekik, hogy a bérgyilkost az unokatestvére apja keresi, ő csak a „kivitelezésben” segít.

A két férfi elhatározta, hogy találnak egy ál-bérgyilkost, és pénzt csalnak ki a megbízótól. Az akcióba ezért bevontak egy horvát és két magyar férfit. Az ügyvédnővel 2017 júniusában Horvátországba utaztak, ahol elsőnek a magát a „szerb bérgyilkos főnökének” kiadó horvát társukkal, majd az egyik magyar állampolgárral tárgyaltak. Utóbbi férfi azt hitette el magáról, hogy ő a bérgyilkos.

A „Papaként” bemutatkozó horvát férfi 70 ezer eurót kért a bérgyilkosság végrehajtásáért, amelyből 15 ezer eurót előlegként kellett volna megfizetnie az ügyvédnőnek. A megbízás érvényesen megtörtént, azonban az ügyvéd csak későbbre vállalta az előleg kifizetését, írja közleményében az ügyészség.

A csalók a találkozókról hangfelvételt készítettek. Ezzel elsőnek az ügyvédtől kísérelték meg kicsalni az előleget, mondván, hogy a megbízás teljesítését megkezdték, és ha nem fizet, akkor szólnak a megölni tervezett unokatestvére élettársának.

Mivel nem jártak eredménnyel, végül mégiscsak a célszemélyt keresték meg, akitől a hangfelvétel átadására hivatkozva 3500 eurót csaltak ki, a felvételt azonban nem adták át.

A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben emberölés előkészületének bűntette, az öt férfi ellen nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt.

Az ügyészség a nővel és négy büntetett előéletű társával szemben letöltendő börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoz, egy férfival szemben, aki büntetlen előéletű, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést, emellett a csalással vádolt személyeknél pénzbüntetésre ítélést is.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!