Vádat emeltek a szabolcsi rendőr ellen, aki többször is bántalmazhatta az élettársát

2020. december 9. – 14:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Három rendbeli könnyű testi sértés, két rendbeli személyi szabadság megsértése és folytatólagosan elkövetett büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a Nyírbátori Járásbíróságon azzal a 27 éves rendőrrel szemben, aki 2019 júliusában féltékenységből veszekedni kezdett 23 éves élettársával, majd ezután az ingatlan udvarára rángatta őt,

a földre lökte, a haját megragadva húzni kezdte, majd hirtelen elengedte, amitől a nő feje a betonba ütődött. A kórházi ellátás során a nő azt mondta, hogy sérülése véletlen baleset következménye, attól félt ugyanis, hogy élettársa elveszíti az állását a történtek miatt.

A rendőr törzsőrmester két hónappal később is megverte az élettársát szintén féltékenységből. Ittasan kezdett vele veszekedni, fojtogatta, arcán megütötte, a hátára taposott, kitépte füléből a fülbevalóját és nem engedte ki a családi házból – áll a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

Ezután tavasszal megállapodtak, hogy szakítanak, ám fennálló tartozásaik miatt ezt nem sikerült békésen intézniük, vitázni kezdtek, és a férfi agresszívvá vált. A konyhában törni-zúzni kezdett, közben veréssel fenyegette élettársát.

A nő kimenekült az udvarra, a vádlott utánament és berángatta a házba, ott alkarjával megszorította a nyakát, majd derékon rúgta. Az elkövető a bántalmazást csak akkor hagyta abba, amikor a sértett a fürdőszobába menekült és értesítette a rendőrséget.

A férfi ezután többször megfenyegette a nőt telefonon és személyesen is, azt akarta, hogy vonja vissza a feljelentést, ám a nő nem hátrált meg. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a nő kihallgatása után elrendelte a rendőr őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, majd bűnügyi felügyeletet és távoltartást indítványozott, amit a bíróság elrendelt.

A nyomozó ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy ha a rendőr az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, a bíróság ítélje 3 évre felfüggesztve, 1 év 8 hónap börtönbüntetésre és katonai büntetésként fokozza le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!