Azzal vádolnak két idős nőt, hogy elhunytak adataival és hamis aláírásokkal nyújtottak be ajánlóíveket 2018-ban

2020. december 8. – 11:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Választás rendje elleni bűntett miatt emelt vádat két időskorú nő ellen a Fővárosi Főügyészség: a nőket azzal vádolják, hogy egy Országgyűlésen kívüli párt jelöltjét segítették őgy, hogy elhunytak adataival éltek vissza és aláírásokat hamisítottak ajánlóívekre, amiket így nyújtottak be a 2018-as országgyűlési választáson. Az ügyészség büntetővégzés meghozatalát indítványozza – írja az ügyészség.hu.

A vádirat szerint a két 88 éves nő 2018-ban egy Parlamenten kívüli párt országgyűlési képviselőjelöltjének gyűjtöttek ajánlásokat. Az egyik nő három személy nevében, a másik egy személy nevében, hamisan írta alá az ajánlóíveket, illetve az egyikük által leadott ajánlóíveken több – nem a névtulajdonostól, hanem ismeretlen személytől származó – hamis aláírás szerepelt, illetve azok öt olyan személy adatait is tartalmazták, akik az ajánlás időpontjában már elhunytak. A fentiek eredményeként az országgyűlési képviselőjelöltet – aki a két nő cselekményéről nem tudott – 2018. márciusban nyilvántartásba is vették, enélkül nem lett volna meg a törvény által megkívánt 500 ajánlás.

A Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság a nőkkel szemben tárgyalás tartása nélkül, büntetővégzésben szabjon ki végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!