Sok eső jön és lehűlés

2020. december 6. – 10:01

Másolás

Vágólapra másolva

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Vasárnap délutántól délnyugat, nyugat felől befelhősödik az ég, és estétől egyre több helyen valószínű eső, záporeső, írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A délkeleti, keleti szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10-15 fok között alakul, de délkeleten kissé enyhébb, a nyugati határvidéken pedig akár több fokkal hidegebb lehet az idő. Késő estére 2-10 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn a felettünk átvonuló front nyomában érkező hűvösebb levegő hatására jó pár fokot visszaesik a hőmérséklet, 4-12 fokot mérhetünk. Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutántól nyugat felől vékonyodni kezd a felhőtakaró, ezeken a részeken estétől pára, köd képződhet. Sokfelé számítani lehet ismétlődő esőre, az Időkép szerint országos átlagban akár 11 mm csapadék is eshet. Napközben a csapadékzóna nyugatról lassanként kelet felé húzódik. A keleti, délkeleti szél eleinte még több helyütt erős lesz, majd délutántól mérséklődik.

Kedden szakadozottá válik, majd csökken a felhőzet. A nyugati határszél fölé vastagabb, míg a Dunántúlra fátyolfelhőzet sodródik be a délutáni órákra, másutt többórás napsütés valószínű. A déli órákra keleten is megszűnik a csapadék, de elvétve kisebb záporeső előfordulhat. A felhősebb nyugati határszélen azonban kisebb eső, zápor is valószínű. A délkeleti, keleti szél megélénkül, a Dunántúlon, a Bakonyban néhol időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!