Szájer 40 milliós végkielégítéssel jöhet haza Brüsszelből

2020. december 5. – 14:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szájer József nagyjából 40 millió forintos végkielégítéssel jöhet haza Brüsszelből – írta a Blikk. A juttatás oka, hogy a távozó képviselők az Európai Parlamentben jogosultak a „mandátum végével járó juttatásra”, ami minden parlamentben eltöltött év után plusz egy havi fizetséget jelent. Szájer 2004 óta volt tagja az EP-nek, mandátumát pedig 2020. december 31-el adja vissza, a fizetése pedig adózás után 2,5 millió forint volt, így jön ki a 40 milliós végkielégítés.

A juttatás minden képviselőnek jár, függetlenül attól, hogy milyen okból távozik – közölte a Blikkel az Európai Parlament sajtóreferense. Sanne De Ryck hozzátette: a végkielégítés nem jár automatikusan, kérvényezni kell, legkésőbb a mandátum lejárta után három hónappal.

Szájer József múlt hétvégén lelki okokra hivatkozva váratlanul lemondott EP-mandátumáról. Két nappal később derült ki, hogy a lemondása előtti napon a brüsszeli kijárási korlátozásokat megszegve résztvett egy 25 fős szexpartin, ahonnan az ablakon át, az ereszcsatornán lemászva menekült a rendőrök elől, akik aztán kábítószert találtak a táskájában. A Fidesz-alapító ezt követően kilépett a pártból, távozott a Schmidt Mária-féle Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kuratóriumi posztjáról és a soproni díszpolgári címét is visszaadta.

A Szájer-botrányról szóló összes anyagunkat itt találják.

Legfrissebb híreinket pedig ide kattintva olvashatják >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!